Tips & Panduan

Bentuk Punggung Cerminan Personaliti Seseorang, Anda Yang Mana?

Banyak ujian dilakukan mendapati ada pelbagai cara untuk mengetahui personaliti seseorang dengan hanya memerhatikan bentuk fizikal tubuh seseorang.   Memetik portal Boldsky, pakar mendapati personaliti seseorang dapat dilihat melalui bentuk hidung, gigi, mata, kedudukan tahi lalat, mahupun punggung!   Ha! Pasti ramai jarang mendengar hal ini kan? Nak tahu macam […]

Bil Elektrik Turun Mendadak Daripada RM205 ke RM39 Sebulan ! Ini Caranya Yang Kita Wajib Tahu !

Ini bil elektrik kami (gambar di bawah) dari bulan Jun hingga Disember 2015. Baca caj semasa sahaja. Jun – RM205.00 Julai – RM163.41 Ogos – RM126.21 September – Hilang (garu kepala) Oktober – RM63.64 November – RM84.00 Disember – RM39.89 Bulan Jun hingga Ogos hanya untuk makluman jumlah bil elektrik […]

15 Air Pancut Paling Mengagumkan Di Seluruh Dunia, Sungguh Mempesonakan!

Antara benda yang dapat buat orang ralit melihatnya adalah air pancut kerana ia merupakan satu pemandangan menarik! Kadang-kadang ia juga mampu membuat hati berasa tenang dan nyaman. Memetik Boredpanda, ada banyak air pancut dari seluruh dunia yang mampu memukau anda. Semuanya ada keunikan tersendiri selain ‘pintar’ dan cantik. Ada yang […]

Kos Kahwin Wanita Ini Hanya RM4115.90, Bagaimana? Yang Penting Tanpa Sponsor

Mendirikan rumah tangga memang dituntut dalam Islam agar perkara maksiat dapat dielakkan. Namun hari ini, ramai yang lebih memikirkan bajet kahwin yang keterlaluan sehingga membuatkan mereka terbantut untuk berkahwin segera. Jangan risau, ini tips yang mungkin boleh korang ikut. Dengan hanya bermodalkan RM4K, wanita ini berjaya buktikan dia mampu untuk […]

Pelajar Fizik Dipuji Selepas Kongsi Cara Genius Sorok Toyol Dalam Kuku Jari

Seorang pelajar mata pelajaran fizik mendapat pujian di Reddit apabila dia berkongsi cara dia menyorokkan toyol menggunakan cara yang ‘genius’ – dengan menyelitkan toyol-toyol kecil itu di celahan kuku jarinya. Dalam satu posting yang dinamakan ‘Nailed the Exam’, pengguna Reddit Blood_Reaper yang dipercayai tinggal di UK, berkongsi bagaimana dia menulis […]

Dari Kerja Dapat RM5 Sehari, Kini Ada Bisnes Sendiri – Lelaki Ini Kongsi Hikmah Lepas Amal Tips ‘5S’ Ini

  Bukan senang nak kahwin pada keadaan ekonomi sekarang ini, buat majlis ringkas pun memerlukan belanja dan pelbagai persediaan lain. Bagi yang masih belum mempunyai pekerjaan tetap dan belum stabil mesti akan berfikir berkali-kali apabila masuk topik berkahwin. Lelaki ini berkongsi pengalamannya berkahwin muda, berkahwin pada umur 18 tahun dan […]

[FOTO] Lihat Bagaimana Wanita Ini Ubahsuai Rumah Flat PKNS Berkeluasan 550sqft, Hasilnya? Lawa!

  Lihat bagaimana wanita ini ubah rumah usang yang hanya berkeluasan 550sqt menjadi sebuah rumah yang cantik dan menarik! Memang berbeza betul sebelum dan selepas, lawa sangat! Menurut Faryzza Hashim, dia membelanjakan lebih kurang RM30 ribu untuk kos renovasi rumah flat PKNS ini. Jom tengok gambar sebelum dan selepas. Pintu depan […]