Dompet Tinggal RM50, Turuti Isteri Ajak Makan Siakap, Apa Yang Berlaku Buat Suami Ini Terkejut

 

Kata orang nak kahwin kena ada duit. Tapi ada yang berpendapat, nak dikurniakan rezeki, kenalah kahwin. Malahan dalam ajaran Islam sendiri pun ada menyebut kemurahan rezeki yang datang apabila kita mendirikan masjid. Apa-apa pun, syaratnya kenalah usaha juga kan?

Perkongsian seorang suami mengenai caranya dikurniakan rezeki melalui isterinya sendiri wajar menjadi contoh buat pasangan berkahwin di luar sana. Semoga dengan perkongsian ini memberi kebahagiaan dalam rumah tangga dan rezeki yang tidak putus-putus untuk semua pengamalnya.

Bini aku ni kaki makan

“Mcm mne nk murah rezeki selain dri bersedekah”

Ko penah dgr x isteri tu pembawa rezeki?? Penah feel x?? Mmg la x penah kalau ko xkawin lg..kawin dulu bru ko taw 

Bini aku ni kaki mkn,asal nmpk je benda baru semua nk beli nk cuba..padahal benda tu kdg2 x sedap mne pown..tpi sbb dah die tekak biawak..aku ikotkn..smpai kdg2 aku rase bini aku ni x reti nk bejimat ke..aku penah rase mcm nk je marah bini aku..sudah2 la tu nk mkn itu mkn ini..tpi aku x smpai hati…aku ikotkn jugak

Pernah ada RM50 je dalam dompet

Aku penah dalam dompet ad Rm50 je..sales tgh down,duit pown ckup2 nk restock brg,time tu jugak la bini aku ajak nk mkn dekat kdai mamat thailand nk mkn siakap..aku dah menung dah..dalam dompet ad Rm50 je..tpi aku x smpai hati nk ckp xboleh,aku ikotkn..habis burn Rm48 hengget mkn..tpi lepas je hbis mkn tu..ko taw ape jdi??? Whatsapp aku bedesup2 msuk send detail payment,Alhamdulillah boleh senang hati dah..time tu aku xprasan lagi..

Mood tengah down sale tak masuk, ikutkan juga permintaan bini…

Penah 1 hari..whatsapp msuk bsepah2,aku da closing habis baik da..tpi mcm biasa,lepas je bg harga..semua krik krik…menung kejap aku,sehari xde sale padahal whatsapp msuk besepah2,then mlm tu bini aku ckp ngidam nk mkn dekat TAPAK la..tmpt foodtruck bnyk2 tu,aku time tu dekat shah alam,aku dgn mood yg tgh down ni..ikotkn jugak la..asalkn bini aku sronok x tarik muka..dalam otw nk kesana magic jdi lagi, whatsapp cust yg krik2 siang td trus whatsapp mintk detail nk buat pembayaran..aku xprasan lagi time ni…aku buat mcm biasa…tpi mmg betul dalam 1mlm tu mmg semua nk buat payment..mmg minggu tu 2x aku restock..

Cuba ya kan aja apa yang bini nak

Smpai satu hari bru aku ad tebce dekat wall,ad orang post, “ISTERI PEMBAWA REZEKI SUAMI”
Lepas aku bce bru aku hadam ape yg jadi selama ni..”Abg hati tisu…rase sebak plaq” ???

Ko x cye ko try la buat..ko try xgado dgn bini,ko try cuba ye kn je ape bini ko nak asalkn ape yg die nk tu ko rase masih waras la di fikiran ko..hahahaha

Sumber: Jimmy Johari